Lash & Brow Studio

Har du någonsin märkt att du dagdrömmer om att ha läckra, långa ögonfransar utan att behöva lägga på mascaran?

I så fall är du verkligen inte ensam. Enligt en artikel från 2018 i Business of Fashion har franslyft officiellt gått om mascaran i popularitet.

Vad är ett franslyft?

En lash lift är en helt naturlig, semipermanent procedur som ger dig intrycket av fylligare, tjockare ögonfransar utan användning av några kvarvarande kemikalier eller förlängningar. De naturliga fransarna förstärks från roten, vilket ger dem ett lyft, förlängt utseende.

Med ett franslyft behöver du inte ta itu med klumpig mascara eller irriterande förfalskningar. Dessutom kommer du att vakna varje morgon med naturligt långa, tjocka fransar.

Många väljer att få sina fransar tonade i en mörkare färg för att öka effekten. Du kan se det som en permanent för dina fransar.

Helst bör proceduren vara snabb och smärtfri, vilket ger dig ögonfransar som du kan slå glamoröst till av ditt hjärta.

Enligt Lucy Roberts, estetiker på False Eyelashes, "Det kommer att vara precis som om du har vaknat med din favoritmascara redan applicerad."

Hur länge håller ett franslyft?

Ett franslyft är inte permanent. Effekterna avtar med tiden och efter några veckor kan du återigen finna att du sträcker dig efter mascaran.

Generellt sett varar ett franslyft i cirka 4 till 6 veckor, men det kan variera beroende på dina fransar och vilken typ av franslyft du väljer. Med rätt vård kanske du kan förlänga livslängden på ditt franslyft till 6 veckor.

Men alla franslyft är inte likadana.

"Hur länge ditt franslyft varar beror helt på hur väl du förbereder och fullföljer eftervården och din naturliga franstillväxtcykel", säger Roberts.

Undrar du hur länge ditt franslyft kommer att hålla? Det finns några variabler som bidrar till livslängden på dina nyligen lyfta fransar.

  • omedelbar eftervård
  • långvarig fransvård
  • hur snabbt dina fransar växer naturligt
  • vilken typ av franslyft du får

Du kanske upptäcker att ditt franslyft inte håller lika länge som andra som har genomgått samma behandling, trots att du tar hand om dina fransar. Detta kan helt enkelt bero på hur snabbt dina fransar växer naturligt.omedelbar eftervårdVad du gör direkt efter att du fått ett franslyft kan ha stor inverkan på hur länge behandlingen varar. Det kan ta upp till 48 timmar för behandlingen att stelna, så det är viktigt att följa estetikerns skötselråd.

"Det är viktigt att hålla ut med att rengöra runt ögonen eller att sminka sig i 48 timmar för att tillåta lyftet att stelna", säger Alexis Parcells, plastikkirurg och grundare av SUNNIE. "Be dessutom om en rengöringsborste för att hålla området fritt från irriterande ämnen och damm."

Långvarig fransvård

Efter att de första 48 timmarna har gått finns det fortfarande saker du kan göra för att se till att ditt franslyft håller så länge som möjligt:

  • Undvik vattenfast mascara. Parcells tillägger att vanlig mascara är OK i små mängder.
  • Undvik att använda oljor och flera hudvårdsprodukter runt ögat.
  • Undvik ögonmasker och ögonfransböjare.
  • Var medveten om hur ofta du gnuggar dina ögon och försök undvika att göra det om möjligt.